Een beknopte historie van LTC De Heikamp

Begin 1977 nam een aantal liefhebbers het initiatief om de tennissport in Heijen te brengen en plaatste een oproep in de Maas- en Niersbode. Op 11 maart 1977 was de eerste bijeenkomst in café "Het Centrum", waarna op 2 augustus 1977 de tennisvereniging L.T.C. De Heikamp werd opgericht. Het toenmalige bestuur bestond uit Ed van Tilburg (voorzitter), Cees Kuypers (secretaris), Ger Franssen (penningmeester) en de bestuursleden Marian Gesthuisen, Ger Cuypers, Wiel Broeren en Gerda Bertissen.Op 1 september 1977 gingen de eerste 2 tennisbanen open. Zo gaandeweg werd ons huidige tennispark geboren. In de beginjaren beschikte de vereniging over een caravan als kleedlokaal.In 1980 kreeg men het woonhuis van de familie Koenen. Een jaar later werden baan 3 en 4 geopend. In 1983 kregen de banen 1 en 2 verlichting. Drie jaar later werd de kantine uitgebreid, door een grote mate van zelfwerkzaamheid. In 1989 werd de berging gebouwd en weer 2 jaar later werd de kantine nogmaals vergroot. In 1993 werden de herendouches verbouwd; men kon toen beschikken over 3 douches. In 1995 werden met behulp van renovatiekosten van de gemeente 4 nieuwe kunstgrasbanen aangelegd.

In 2002 was dan het jaar van het Jubileum met een groot aantal jubilarisssen. In 2004 werden de kleedkamers en douches geheel vernieuwd. Natuurlijk is onderhoud behoud en worden dus in 2011 de banen aan groot onderhoud onderworpen. Want het gaat toch uiteindelijk om een lekker “partijtje ballen”. In 2012 zijn kantine en buitenwerk onderhanden genomen en is een stap naar een moderne frisse kantine gezet waar het tijdens en na westrijden voor spelers en bezoekers gezellig toeven is.

Na 20 jaar gebruik te hebben gemaakt van de kunstgrasbanen was het in 2015 zover dat de banen vervangen moesten worden. In drie weken tijd is het park voorzien van 4 nieuwe banen incl. het gaas rondom de banen.

www.ltcdeheikamp.nl
www.ltcdeheikamp.nl
www.ltcdeheikamp.nl
www.ltcdeheikamp.nl
www.ltcdeheikamp.nl
www.ltcdeheikamp.nl
Terug naar boven