Nieuws

AED sportpark “De Heikamp” Heijen

07 december 2019
De AED bij de voetbal en tennisvereniging is vervangen en vanaf 1 april 2019 opgenomen in het landelijk
netwerk van hartslagnu.nl 17 leden van de voetbal en tennisvereniging hebben in april een cursus reanimatie
en AED gevolgd. Deze is verzorgd door Oceanambulancezorg Limburg-Noord BV.

 


Alle getrainde personen zijn nu geregistreed als burgerhulpverlener en kunnen worden opgeroepen door hartslagnu.nl, via 112, als er een calamiteit in Heijen is. Met de aanvulling van onze leden zijn er circa 60 burgerhulpverleners actief in de Gemeente Gennep wat een heel mooi resultaat is! Echter zijn we opzoek naar nog meer burgerhulpverleners!

Wil je ook burgerhulpverlener worden. Hier doe je het voor......

6 minuten…
De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Als burgerhulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op.

Jouw taak als burgerhulpverlener.
Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgers die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Je gaat naar het slachtoffer toe (of haalt eerst een AED, afhankelijk van de oproep) en je start de reanimatie alvast op. Dat kan handmatig zijn of met behulp van een AED. Je reanimeert net zo lang totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen.

Aanmelden?
Ben je enthousiast geworden dan kun je jezelf als lid van de voetbal of tennisvereniging aanmelden via onderstaande contact personen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden echter wordt wel gevraagd om je na afloop te registeren bij hartslagnu.nl zodat je ook oproepbaar bent in geval van een calamiteit. Bij een minimaal aantal aanmeldingen van 8 personen, wordt in overleg met gemeente Gennep een nieuwe cursusavond georganiseerd.
Deze cursus zal gehouden worden tussen februari en maart 2020 en vinden plaats in de kantine van de voetbalvereniging of tennis vereniging.

 


Mocht je vragen hebben alvorens je jezelf aanmeld dan kun je ook terecht bij onderstaande personen.
  • Lars Kerkhoff 06-37404238 lars09@home.nl
  • Roland van Bree 06-46110810 rolandvanbree@icloud.com
  • Richard Keuninx 06-10038887 richardmelaniekeuninx@hetnet.nl

 
Vorige week konden we, na wekenlang het tennispark noodgedwongen gesloten te hebben, eindelijk weer ons tennispark openen. Onze leden… Meer >
 

We mogen weer...

10 mei 2020
Ons tennispark is vanwege het Coronavirus al wekenlang gesloten. Op 6 mei kondigde de overheid een versoepeling van de maatregelen aan… Meer >
 

Baanbezetting op vrijdagen.

04 februari 2020
In week 7 (10-14 februari) starten de tennislessen weer. Meer >
 
Voor de Jeugdcommissie en voor de Accomodatiecommissie. Meer >
 
Terug naar boven